8 ми март – ЛУТРАКИ

8 ми МАРТ – ЛУТРАКИ

 

Лутраки е мало туристичко место со околу 2000 жители се наоѓа на само 130 км од граничниот премин Богородица. Местото со своите минерални лековити извори е познато уште од времето на Александар Македонски. Од 1992 год туризмот значително се развива и денес има голем број хотели и апартмани кои ги задоволуваат потребите на гостите. Местото изобилува со ресторани, продавници и кафетерии. Овде посетителот може да ги комбинира минералната топла вода во базените со планинарење, посета на уникатнатапо свој вид пештера или скијање на планината Ворас (Кајмакчалан). Областа е планинска. Течењето на топлите и ладни води заедно со богатството со флора му дава на овој регион уникатна убавина уште од далечната 1920 год кога за првпат е прогласен за природна бања. Температурата на водата е од 37-38 степени Целзиусови.водите се лековити и се препорачуваат за болни од реума, ишијас, бронхит, нервоза, дерматолошки и гинеколошки проблеми, како и циркулативни и респираторни нарушувања.

  

1 ден 10 март   Состанок на групата кај судот во Кочани во 04:15 часот, поаѓање за Грција во 04:30 часот. Пристигнување во Солун. Слободно време за шопинг и индивидуални активности. Поаѓање за Лутраки. Пристигнување во Лутраки и сместување во хотелот. Слободно време за прошетки и индивидуални активнсти. Вечерта, прослава на денот на жената со свечена вечера и со музика во таверна. Ноќевање…

 2 ден 11 март   Појадок. По појадокот слободно време за уживање во топлите минерални води на отворените и затворени базени. Заминување за Воден. Разглед на градот со водопадите. Најголемиот водопад е познат како Керанос паѓа од 70 метри висина. Слободно време за кафе и јадење. Заминување за Македонија со попатни паузи за одмор. Пристигнување во вечерните часови.

 

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 2.700 денари

Можност за плаќање на рати!

  

Во цената на аранжманот е вклучено:

  • Превоз со високотуристички автобус на дадената релација
  • Сместување во хотел на база 1 ноќевање со појадок
  • Посета на градот Воден
  • Туристички придружник

Во цената на аранжманот не’ е вклучено:

  • Свечена вечера со музика во таверна – 20 евра
  • Влезница за базените – 3 евра
  • Здраствено патничко осигурување – 100 денари, за лица над 65 год – 200 денари

НАПОМЕНА: За реализација на аранжманот потребен е минимум од 40 патници

ПАТУВАЈТЕ СО   Т.А. М Е Т Ф И Л