AТИНА

AТИНА
5 дена/ 2 ноќи / автобус

1 ден 15.03.2018 (четврток) Скопје / Штип
Поаѓање за Атина во 19.00 часот од Скопје, паркингот пред хотел Вип, во 20.30 часот од Штип, паркингот пред Новата Пошта. Патот води преку граничниот премин Богородица – Евзони. Ноќно возење со попатни паузи за одмор и царински формалности.

2 ден 16.03.2018 (петок) Атина
Пристигнување во Атина во претпладневните часови. Панорамски разглед на градот со локален водич: плоштадите Омонија и Синтагма, Парламентот, Академијата, Библиотеката, Кралската палата, Евзоните, Адриановата порта, стариот Олимписки стадион, Зевсовиот храм, Атинската Агора, древниот Акропол и новиот Акрополски музеј. Сместување во хотел. Слободно време за индивидуални активности. Ноќевање.

3 ден 17.03.2018 (сабота) Атина-Пелопонез-Атина
Појадок. Целодневен факултативен излет до Пелопонез. Разглед со локален водич: Коринтскиот канал (кој ги поврзува Егејското и Јонското море), Епидаурус -најакустичниот антички амфитеатар, панорамски разглед на гратчето Нафплион – некогашната престолнина на Грција и Микена – древниот град на митскиот крал Агамемнон. Посета на работилница за керамика. Враќање во Атина во вечерните часови. Ноќевање.

4 ден 18.03.2018 (недела) Атина-Монастираки – Пиреја
Појадок. Напуштање на хотелот. Слободно време за посета на стариот дел на градот Монастираки и можност за шопинг. Монастираки е уникатен спој на стилови, ери и култури, динамичен и постојано променлив, а сепак најмногу посветен на трговијата и дружењето. Овде се добива потполна слика за минатото и сегашноста на Атина кои се видливи на тие неколку квадратни метри. Поаѓање за Македонија во попладневните часови. Дневно и ноќно возење со попатни паузи.

5 ден 19.03.2018 (понеделник) Штип/ Скопје
Пристигнување во Штип/ Скопје во претпладневните часови.

Цена: 6.990,оо денари

Во цената на аранжманот е вклучено:
 превоз со туристички автобус
 појадок во режија на агенцијата првиот ден
 2 ноќевања со појадок во хотел 3 * во Атина
 разглед на Атина со локален туристички водич
 водство и организација на програмата со лиценциран придружник

Во цената на аранжманот не е вклучено:
 факултативен излет до Пелопонез- 30 €(превоз+разглед на градот со локален водич) – минимум пријавени 35 лица за
реализација, пријавување при резервација на аранжманот
 влезници за театарот во Епидариус и Микена – се плаќаат при влезот
 патничко осигурување -200 денари (задолжително)
 влезници за музеите и културно-историските споменици

Општи напомени:
– ТА Метфил го задржува правото во случај на промена на цената на превозот, хотелот, недоволен број на пријавени патници и слично, да ја
измени цената на аранжманот или пак да го откаже во целост аранжманот на 7 дена пред поаѓање.
– Организаторот го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата
– За време на разгледите на градовите наведени во програмата не се предвидени посети на внатрешноста на јавнитезгради, институции или културни
споменици, освен ако тоа не е посебно нагласено во програмата.
– Во случај на доцнење на автобусот поради временските услови , вондредни услови во сообраќајот, прекумерни задржувања на границите,
расипување на истите или слично, организаторот на патувањето нема одговорност за евентуалните настанати задоцнувања.
– Пасошот треба да важи минимум 3 месеци пред истек на неговата валидност од планираниот датум на враќање.

Пријавување до 24.02.2018

За реализација на аранжманот потребен е минимум од 45 патници!
Важат општите услови за патување на Т.А. Метфил и СКТМ