Благоевград – Сандански – Мелник

Благоевград – Сандански – Мелник
2 дена/ 1 ноќ / автобус

1 ден 10.03.2018 (сабота) Скопје/ Штип – Благоевград- Сандански
Поаѓање за Благоевград во 05:30 часот од Скопје, паркингот пред хотел Вип, во 07:00 часот од Штип, паркингот пред Новата Пошта. Пристигнување во Благоевград. Слободно време за индивидуална прошетка низ градот со можност за шопинг. Поаѓање кон Сандански. Сместување во хотел. Слободно време за користење на спа услугите во хотелот (базен со минерална вода, римска бања ). Можност за факултативна вечера со музика. Ноќевање.

2 ден 11.03.2018 (недела) Сандански – Роженски Манастир – Мелник – Рупите – Штип/ Скопје
Појадок. По појадокот поаѓање за село Рожен. Посета на Роженскиот Манастир и гробот на војводата Јане Сандански. Поаѓање кон Мелник, најмалиот бугарски град познат по  производството на вино, слободно време за посета на некоја од винарските визби и дегустација на мелничко вино. Посета на селото Рупите каде се наоѓа спомен куќата на Баба Ванѓа и манастирот изграден во нејзина чест. Поаѓање за Македонија. Пристигнување во Штип/ Скопје во вечерните часови.

Цена :2.690,00 денари

Во цената на аранжманот е вклучено:
 превоз со туристички автобус
 појадок во режија на агенцијата првиот ден
 1 ноќевање со појадок во хотел 4* во Сандански (користење на спа услугите во хотелот)
 посета на Роженски манастир и гробот на Јане Сандански, градот Мелник и селото Рупите со спомен куќата на баба Ванѓа
 организација и водство на програмата со лиценциран придружник

Во цената на аранжманот не е вклучено:
 вечера со вклучени пијалоци и музика – 15 евра (минимум 35 лица за реализација. Пријавување и уплата при резервација на аранжманот)
 патничко осигурување-100 ден (задолжително)
 влезници за културно-историски споменици

Општи напомени:
– ТА Метфил го задржува правото во случај на промена на цената на превозот, хотелот, недоволен број на пријавени патници и слично, да ја измени цената на аранжманот или пак да го откаже во целост аранжманот на 7 дена пред поаѓање.
– Организаторот го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата
– За време на разгледите на градовите наведени во програмата не се предвидени посети на внатрешноста на јавните згради, институции или културни споменици, освен ако тоа не е посебно нагласено во програмата.
– Во случај на доцнење на автобусот поради временските услови, вондредни услови во сообраќајот, прекумерни задржувања на границите, расипување на истите или слично, организаторот на патувањето нема одговорност за евентуалните настанати задоцнувања.
– Пасошот треба да важи минимум 3 месеци пред истек на неговата валидност од планираниот датум на враќање.

Пријавување до 24.02.2018

За реализација на аранжманот потребен е минимум од 45 патници!
Важат општите услови за патување на ТА Метфил и СКТМ