ВЕЛИГДЕН – МЕТЕОРИ

 

Солун – Метеори – Олимпик бич

 1. Ден. Скопје – Солун – Олимпик Бич 04.2018

Поаѓање на групата од Штип  во 4:45 часот. Поаѓање за Солун. Попатни паузи и царински формалности. Пристигнување во Солун и посета на црквата Св. Димитриј и фабрика за кожни јакни. Слободно време за индивидуална прошетка низ Солун. Посета на Космос и Икиеа. Потоа, поаѓање за Олимпик Бич и сместување во хотел. Посета на Црквата во Олимпиг Бич за време на велигдеската миса. Ноќевање.

 1. Ден. Олимпик Бич – Метеори – Олимпик Бич 04.2018

Појадок. Поаѓање во 8 часот во утрински часови кон Метеори. Разгледување на импресивната природа и манастирите изградени на карпите-наречени метеори, кои настанале пред околу 60 милиони години. Посета на еден или двата манастири(факултативно), Машки манастир Велика Лавро и женски Св. Стефан. По разгледот на манастирите продолжуваме низ Кастраки до гратчето Каламбака. Посета на работилница за злато, изработка на икони и сувенири. Од каде може да си купите златен наќит кој се продава на сантиметар евтино. Слободно време за ручек и прошетка во Каламбака. Враќање во Хотел. Организирана свечена вечера со музика и танчери. (факултативно)

 1. Ден. Олимпик Бич – Македонија 04.2018

Појадок. Напуштање на хотелот и поаѓање кон Македонија. Попатни паузи и посети на Лидл Поликастро и фри шоп. Пристигнување во вечерните часови.

 

Цена: 49 € за резервација до 23.03

Цена на аранжманот 59 €

 

Во цената на аранжманот е вклучено:

 • превоз со високотуристички автобус
 • сместување во хотел со 3*
 • 2 ноќевања со Појадок
 • Посета на Солун и Космос
 • организација и водство со професионален туристички пратител(водич)

 

Во цената на аранжманот не е вклучено: 

 • Посета на Калампака и Метеори 10 евра (и фабрика за икони, накит и сувенири)
 • влезница за Манастирите на Метеори во износ од 3 евра за еден манастир
 • патничко осигурување во износ од 120 денари
 • факултативна вечера со музика и професионални танчери 20 евра
 • трансфер од Скопје и Прилеп – 10 евра

 

За реализација на програмата  и факултативите потребни се минимум од 40 патника

За овој аранжман важат општите услови на ТА МЕТФИЛ

ПАТУВАЈТЕ СО Т А   М Е Т Ф И Л